Реєстрація /

Киянам показали як триває реконструкція швидкісного трамваю (відео)

Роботи активні.

Мер Києва Віталій Кличко розказав про реконструкцію станцій швидкісного трамваю і показав, як уже оновили станцію «Гната Юри». Відео Віталій Кличко розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні тривають активні роботи з ремонту станцій швидкісного трамваю. Минулого року здійснили реконструкцію станції «Вацлава Гавела». Тепер оновлюємо станції «Польова», «Політехнічна», «Площа Перемоги», «Гарматна/НАУ». На кожній станції буде нове обладнання системи електропостачання, влаштовують нове фем-покриття з тактильною плиткою та пандусами відповідно до інклюзивності будівель і споруд. Також замінять старі лампи на енергозберігюче LED-освітлення – як на станціях, так і у переходах до них. У вестибюлях станцій замінять вхідні групи, оновлять підлогу та стелі. Розроблять і нові зручні схеми та навігаційні блоки для пасажирів», – зазначив мер Києва в дописі до відео.

На відео він показав, як оновили станцію «Гната Юри», де роботи вже завершені.

«Тут створили безбар’єрний простір для маломобільних груп населення, замінили інженерні мережі, оновили електрообладнання, здійснили оздоблювальні роботи. Станція стала набагато зручнішою і сучаснішою», – зазначив Віталій Кличко.
 

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що у столиці у 2019 році відремонтують 9 станцій швидкісного трамваю. Також на станції метро «Площа Льва Толстого» розпочався капітальний ремонт ескалаторів. Роботи проводитимуть почергово на кожному ескалаторі та триватимуть до кінця 2019 року.

Також КП «Київпастранс» оголосило тендер на комплексну реконструкцію трамвайної колії і зупинки «Контрактова площа». Ремонт зроблять на ділянці в межах Контрактової площі, вулиць Костянтинівської, Межигірської і Верхній Вал, а також підземного пішохідного переходу на вулиці Спаській на Подолі.

Джерело