Реєстрація /

Киянам-боржникам відключають воду: кому відключать воду в першу чергу

Борги перевищили 568 млн. грн.

У Києві мешканці багатоповерхівок не заплатили за воду «Київводоканалу» 568 млн. грн. Такі дані станом на кінець вересня 2019 року. При цьому абоненти-юрособи повинні 399 млн гривень. Загальна сума заборгованості наближається до мільярду гривень.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби ПАТ АК «Київводоканал».

Компанія активно розсилає боржникам попередження і готується відключити тих, хто не платить за послуги.

Всього відправили попередження 13,3 тис. абонентам багатоповерхівок і 4,3 тис. абонентам-юрособам. При цьому укладено договорів на надання послуг з жителями 2,6 тис. квартирами і 304 – юрособами. Також триває робота з укладання договорів реструктуризації боргів на загальну суму близько 264 тис. гривень.

У прес-службі зазначають, що протягом липня працівниками підприємства було опломбовано 13,74 тис. приладів, а обстежено – 2,7 тис. об'єктів, 65 об'єктів відключили від мереж водопостачання/водовідведення.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Кому відключають воду за борги:

  • якщо борг перевищує кілька тисяч гривень;
  • якщо до мережі водопостачання подлючені нелегально (це стосується приватних будинків);
  • якщо людина не погашає навіть частково борг.

При цьому в компанії стверджують, що в разі, якщо абонент приходить і пояснює причину накопичення боргів і вносить частину суми в погашення заборгованості, таких киян не відключають від послуги.

вода

Раніше повідомлялося, що КП «Київтеплоенерго» в рамках підготовки до нового опалювального сезону на 98% завершило проведення гідравлічних випробувань тепломереж. Під час випробувань було виявлено 1796 пошкоджень тепломереж, з яких 1589 пошкоджень були усунені, а над усуненням інших все ще працюють.

При цьому на Печерську 107 житлових будинків залишилися без гарячої води. Причинами відключення від гарячого водопостачання стали пошкодження тепломережі після гідравлічного випробування.

Також наголошується, що в разі виникнення питань щодо стану центрального опалення, гарячого та холодного водопостачання за детальною інформацією можна звернутися за телефонами міських служб: контакт-центру 1551.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії

Джерело