Реєстрація /

Киян попросили не викидати в унітази сторонні предмети

Стоки засмічені.

«Київводоканал» закликав киян перестати викидати в унітази такі сторонні предмети, як вологі серветки, ганчірки, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі і фрукти, пакети, залишки мертвого птаха та інше.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби ПАТ «АК «Київводоканал».

«Викидаєте вологі серветки в унітаз? Більшість з них не розчиняються у воді і, потрапляючи на грабельні відділення очисних станцій, створюють значні проблеми – пошкоджують обладнання, викликають затори», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що проблема серветок в стоках стає все більш нагальною по всьому світу. Крім серветок, в унітаз часто викидають ганчірки, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі і фрукти, пакети, залишки мертвого птаха та інше.

Відзначається, що працівники Бортницької станції аерації іноді за зміну вручну вибирають по 5-6 тонн стороннього сміття.

У компанії закликали киян свідомо користуватися туалетом і нагадали, що в унітаз можна викидати тільки туалетний папір.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва»оголосило тендер на проектні та вишукувальні роботи для реконструкції трьох каналізаційних колекторів – Ново-Дарницького, Каунаського і Шліхтеровського. Очікувана вартість робіт за всіма трьома об'єктів – 20 млн. 630 тис. грн.

Джерело