Реєстрація /

Карантин в Україні подовжено: які вимоги до громадян встановив Кабмін

Уряд зазначає, що кількість захворілих зростає

Кабінет Міністрів України подовжив дію карантинних обмежень до 31 липня 2020 року. Головна причина – зростання кількості хворих на Сovid-19: за останній тиждень захворіли більше 4850 осіб – в середньому майже 700 людей на день.

«Ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину і маємо такий результат. Коронавірус нікуди не зник і загрози від нього і для нашої медичної системи, і для української економіки, на жаль, не стали меншими. Я розумію, що люди втомилися від карантину в будь-якій формі, проте наразі немає більш ефективного засобу протистояти поширенню вірусу. Закликаю українців не розслаблятись і не відриватись від реальності», – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Стаття по темі: Ринок нерухомості Києва після карантину: активізація попиту і зростання продажів

Які вимоги до громадян під час подовженого карантину

  1. Дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції та вдаватися до заходів дезінфекції.
  2. Збережено вимогу щодо обмеженої кількості пасажирів у громадському транспорті. Місцеві органи влади мають забезпечити належну кількість транспорту на маршрутах.
  3. Початок роботи в Україні буде розтягнуто з 8 до 10 ранку та пізніше, щоб знизити скупчення людей на зупинках та у транспорті.
  4. Буде підсилено контроль щодо кількості пасажирів та за дотриманням масочного режиму у приміських потягах.

Також Мінздрав готує підсилення карантину у регіонах, які лідирують за кількістю хворих та не відповідають вимогам адаптивного карантину.

Стаття по темі: Як працюватимуть дитсадки в Києві після карантину: до чого готуватися батькам і вихователям

Нагадаємо, за яких умов в Києві можуть повернути жорсткі карантинні обмеження:

  • якщо загальна кількість нових випадків COVID-19 за останніх сім днів становитиме більше, ніж 24 особи на 100 тисяч населення.
  • якщо завантаженість ліжок у медзакладах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком коронавірусу, буде понад 75 відсотків.
Джерело

Теґи