Реєстрація /

Інвестори новобудов закликають владу створити реєстр надійних забудовників

Так кожен зможе з'ясувати законність будівництва.

Верховну Раду закликають створити єдиний електронний реєстр для всіх благонадійних столичних забудовників.

У такій базі кожен інвестор зможе ознайомитися з усіма дозвільними документами на будівництво.

Про це заявив на комітетських слуханнях ВРУ з питання захисту інвестицій в житлову нерухомість і шляхи вирішення проблем постраждалих інвесторів глава правління ГО «Захист Інвесторів» Денис Шинкаренко.

На його думку, якщо у забудовника в наявності є всі необхідні дозвільні документи, ні рейдери, ні псевдоактівісти, ні чиновники міськадміністрацій не повинні мати можливості перешкоджати законному будівництву.

«Основне прохання інвесторів – не заважайте законному будівництву! Ми вважаємо, що якщо у забудовника документи в порядку, влада не має права зупиняти будівництво. Сьогодні чиновники часто є частиною схеми обману інвесторів. Здебільшого, навіть в КМДА чиновники роблять все можливе, щоб ставити нам палиці в колеса», – заявив Шинкаренко.

На його думку, вирішити проблеми столичних будівництв, які часто стають мішенню для організованого протесту, може створення електронного реєстру благонадійних забудовників.

Стаття по темі: Зміни законодавства в сфері нерухомості: що треба знати для укладання угоди купівлі-продажу в Україні

Раніше повідомлялося, що будівельна галузь увійшла в трійку лідерів серед сфер та видів діяльності, в які було вкладено найбільше капітальних інвестицій за підсумками минулого року. У трійку найбільших за об’ємами інвестицій галузей України в 2018 році також увійшли промисловість і сільське господарство.

Джерело