Реєстрація /

Готелі в Україні зобов’яжуть сортувати сміття

Вводять нові норми.

Від жовтня при проектуванні готелів мають обов’язково передбачатися сучасні системи сортування сміття.
 
Прийнято зміни у державні будівельні норми щодо проектування готелів. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

«Ця корисна ініціатива сприятиме зменшенню шкідливого впливу на середовище та навчатиме культурі поводження із відходами. Вона запроваджується з 1 жовтня при проектуванні нових або реконструкції існуючих готелів. Ми маємо відходити від радянських практик збирання сміття і назавжди залишати в минулому такі речі як сміттєпроводи», – наголосив він.
 
Згідно зі змінами у ДБН, у житлових і громадських приміщеннях готелів необхідно передбачати системи роздільного сортування сміття, а також системи очищення від сміття і пилоприбирання. Вміст пилу в повітрі житлових приміщень готелів повинен бути не більше ніж 0,15 мг/кв. м. Раніше ж у готелях заввишки 2 поверхи і вище обов’язково влаштовувалися сміттєпроводи.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Нагадаємо, у столиці встановили 2,5 тисяч контейнерів для пластику, скла та паперу. Також під час акції «День без поліетилену» на чотирьох локаціях в столиці близько 200 чоловік займалися збором сміття в водах Дніпра.  Як результат, було зібрано близько 2 тонн сміття.

Джерело