Реєстрація /

Гонконг залишається найдорожчим ринком житла в світі

Ціни на нерухомість - високі.

Спеціальний адміністративний район Китаю вже протягом дев'яти років залишається найдорожчим ринком житла в світі.

Це при тому, що ціни знизилися в середньому на 8% через торгову війну між Сполученими Штатами і Китаєм.
Керівник гонконгського відділення Savills Саймон Сміт зазначив, що протягом першого кварталу 2019 року спостерігалося невелике зростання на 1-2% завдяки відновленню фондового ринку, припиненню поточного підвищення процентних ставок і можливого вирішення торгового конфлікту між США і Китаєм.

Найбільшим попитом користуються дуже маленькі квартири і супер-розкішні апартаменти, де ціни досягають 178 тис. 690 дол. за квадратний метр. Покупців елітного житла цікавлять райони Peak, South Side і Mid-Levels. Заможні люди також звертають увагу на нерухомість поблизу станції Коулун.

Читайте також: Квартира на Позняках: плюси і мінуси життя в популярному районі Києва

В середньому ціна за двоспальну квартиру в старому будинку варіюється від 24 тис. 760 до 27 тис. 450 дол. за квадратний метр.

Раніше повідомлялося, що в Китаї через високі ціни на житло люди селяться в металевих контейнерах. При цьому з усіх збірних будинків типу контейнерів 99,9% не відповідають закону. Причина – високі ціни на житло. Щоб допомогти впоратися з житловою кризою, глава виконавчої влади Керрі Лам вирішила звільнити більше землі під забудову. Уряд навіть розглядає контейнерні будинку як частина рішення, повідомляє Bloomberg.

Джерело