Реєстрація /

Голосіївський парк капітально відремонтують

Ремонтуватимуть у 4 черги.

Голосіївський парк культури і відпочинку імені Максима Рильського загальною площею 140,9 га капітально відремонтують.

Про це повідомила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник.

Як зазначила депутатка, головне завдання – зберегти парк та зробити його комфортною зоною відпочинку для усіх киян та гостей столиці.

«У парку будуть облаштовані центральні доріжки для комфортних умов пересування усіх громадян, враховуючи інтереси людей з інвалідністю та обмеженою мобільністю. Ґрунтові стежки вкриють природним матеріалом – відсівом. Заплановано облаштувати кімнату для матері й дитини та сучасну громадську вбиральню, яка буде пристосована для користування маломобільними групами населення. Також на території парку планується провести роботи з озеленення», – розповіла Олеся Пинзеник.

За словами депутатки, після оновлення у парку запрацюють різноманітні зони для активного відпочинку.

«Планується створити сучасну скейт-зону та урбан-парк, де кожен буде мати можливість зайнятися спортом, зокрема, баскетболом, футболом, а також скористатися силовими тренажерами. Дитячий та спортивний майданчики будуть облаштовані відповідно до європейських стандартів. Для мене важлива доля Голосіївського парку культури і відпочинку імені Максима Рильського, оскільки це унікальна природна зона для відпочинку, і саме тому ми маємо її зберегти», – наголосила Олеся Пинзеник.

Депутатка додала, що наразі оголошено тендер на виконання частини робіт першої черги на земельній ділянці площею 3,3 га. Усього у проєкті передбачено чотири черги. Капітальний ремонт планується розпочати у середині вересня, а завершити у жовтні.

Стаття по темі: Найбезпечніші і найризикованіші схеми покупки квартир на первинному ринку

Раніше стало відомо, скільки побудудували нерухомості у Києві за 5 місяців.

Джерело