Реєстрація /

Генплан припинить хаотичну забудову Києва


Знову пообіцяли представити документ громадськості.

У проєкті Генплану передбачено припинення хаотичної забудови столиці, обмеження висотності забудови в історичному центрі, контроль за комплексністю забудови. А також будівництво станцій метрополітену на Виноградар та запуск метро на Троєщину, зведення вокзалу на Видубичах, будівництво перехоплюючих паркінгів біля транспортних розв’язок – поблизу станцій метро та на в’їздах до міста.

Про це говорили на засіданні колегії КМДА.

Розділ, що стосується збереження та охорони історико-культурної спадщини (історико-архітектурний опорний план) погоджений Міністерством культури. Також матеріали проєкту Генплану направлені до Міністерства розвитку громад та територій України. І розпочато роботи з врегулювання питань щодо територій спільних інтересів із органами місцевого самоврядування, які представляють інтереси суміжних територіальних громад.

«Кияни вже зачекалися на схвалення цього важливого для розвитку міста документу. Але запевню: це буде зроблено тільки після громадських слухань та врахування думки громадськості. Ми повинні ухвалити Генплан в інтересах міста та його мешканців, а не в інтересах забудовників. Генеральний план створюється не на рік чи два. Це – глобальне бачення реалізації основних напрямів стратегії розвитку міста. Проект того, яким ми бачимо в подальшому розвиток Києва», – підкреслив мер столиці, Віталій Кличко.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше повідомлялося, що на ВДНГ починають будівництво урбан-парку

Джерело

Теґи