Реєстрація /

Фонд енергоефективності на практиці покаже, який ефект дає термомодернізація

Важливим аспектом роботи Фонду стане технічна підтримка проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності будівель.

Важливість запуску Фонду енергоефективності не лише у тому, що це додаткові фінанси, які будуть спрямовані на термомодернізацію будівель, а, в першу чергу, в тому, що Фонд надаватиме технічні рішення і, найголовніше, відбуватиметься моніторинг результатів. Про це порталу 100realty.ua розповів Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр України.

«За допомогою Європейського Союзу, уряду Німеччини,в кожному обласному центрі у нас буде відкритий офіс, який безоплатно надаватиме технічну консультацію тим, хто готовий підвищувати енергоефективність свого житла, ефективно використовуючи на ці цілі свої та державні кошти. Також завдяки Фонду енергоефективності ми отримаємо якісний моніторинг і аналіз. Побачимо, що саме зроблено, де зекономлено, наскільки якісна ця економія, чи не змінився рівень надання послуги і рівень комфорту внаслідок економії тощо. Таким чином, ми проаналізуємо не лише теоретичні рекомендації, а після проведених на практиці заходів, побачимо, який ефект це дає для мешканців і для держави загалом», – зазначив чиновник.

Раніше повідомлялося, що ЄС спрямує в український Фонд енергоефективності 100 млн. євро.

Джерело