Реєстрація /

Фасад Нацбанку терміново відремонтують понад мільйон гривень

Термін виконання робіт – 30 червня 2024 року.

Фасад Нацбанку на вулиці Інститутській, 9 терміново відремонтують більш ніж за мільйон гривень.

Про це йдеться у оголошенні в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Згідно з оголошенням НБУ планує на аукціоні 28 травня визначитися з виконавцем невідкладних протиаварійних, консерваційних робіт на фасаді адміністративної будівлі.

Очікувана вартість закупівлі становить 1 млн 326 тис. 245 гривень, термін виконання – 30 червня 2024 року.

Будівля Національного банку України – архітектурна перлина Києва та зразок досягнень науки та техніки у будівництві початку ХХ століття.

Побудована на вимогу часу споруда Національного банку є втіленням експериментів з різними історичними епохами головного архітектора Олександра Кобелєва. У дивовижному дизайні архітектор поєднав північно-італійську готику та раннє флорентійське Відродження. Художнє оформлення банку – заслуга італійського майстра Еліо Саля, автора знаменитих фантастичних істот на Будинку з химерами.

Меценат Олег Крот виділив майже 9 мільйонів гривень для «мобільних лікарень» на деокупованих та у віддалених регіонах України.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело