Реєстрація /

Влада вирішує, як провести інженерні мережі до довгобудів «Київміськбуду»

На наступне засідання Комісії також планується запросити представників підрядних організацій, що здійснюють будівництво житлових комплексів.

На п’ятому засіданні Комісії щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних із діяльністю ПрАТ «ХК «Київміськбуд», обговорили прокладання інженерних мереж, підключення будинків і землекористування. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, голова Комісії Владислав Андронов.

«Завдяки взаємодії з Департаментом житлово-комунальної інфраструктури та постачальниками житлово-комунальних послуг уже вдалося частково переглянути технічні умови, видані на підключення житлових комплексів ПрАТ «ХК «Київміськбуд». Також визначили пооб’єктний оптимальний обсяг виконання першочергових робіт», – зазначив Владислав Андронов.

ПрАТ «ХК «Київміськбуд» має надати Комісії інформацію щодо черговості введення в експлуатацію об’єктів будівництва, що перебувають на завершальній стадії. За результатами визначать перелік об’єктів, щодо яких раніше видані ПрАТ «АК «Київводоканал», КП «Київтеплоенерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», АТ «Київгаз» технічні умови можуть бути скориговані відповідно до визначеної ПрАТ «ХК «Київміськбуд» черговості введення об’єктів та окремих секцій житлових комплексів в експлуатацію.

Департамент земельних ресурсів детально опрацював інформацію з державного земельного кадастру щодо земельних ділянок, на яких будуються житлові комплекси ПрАТ «ХК «Київміськбуд», та за результатами сформував перелік земельних ділянок, які потребують уточнення землевпорядної документації.

На наступне засідання Комісії також планується запросити представників підрядних організацій, що здійснюють будівництво житлових комплексів. Зокрема, порушать питання можливості підготовки будівельних майданчиків до продовження будівництва.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше за обсяги уведення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами за закінченим житловим будівництвом залишаються Київська область та Київ, на долю яких припадає 32% уведеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України із часткою 40%. Найменший показник – у регіонах з активними бойовими діями та наближених до фронту: Донецькій, Херсонській, Миколаївській областях.

Джерело