Реєстрація /

Електронний учнівський квиток вже працює


Почали видавати квитки.

Перші 36 столичних шкіл стали учасниками пілотного проекту Київської міської державної адміністрації з використання електронних учнівських квитків.

Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

«Сьогодні учнівські квитки отримають 28 тисяч школярів. Хочу підкреслити, що учнівський квиток – це не просто проїзний для учнів. Картка багатофункціональна, і поступово в ній з’являтимуться нові сервіси. Адже користуватися перевагами життя в розумному місті мають як дорослі, так і підростаючі кияни», – зауважив Юрій Назаров.

На сьогодні у школах продовжують збирати дані для оформлення електронних учнівських квитків для всіх столичних учнів (крім випускних 11-х класів). Уже найближчим часом до всіх столичних закладів освіти надійде детальна інструкція з інформацією, про те, що потрібно для оформлення такого документу та яким чином треба надавати необхідну інформацію. Усі електронні учнівські квитки буде виготовлено за рахунок міського бюджету, тому кошти від батьків не збиратимуть. Повністю на Електронний учнівський квиток місто перейде тільки після того, як усі школи зберуть необхідну інформацію.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що у Києві кандидати, які були відібрані для тестування е-квитка, отримають підтвердження на свої електронні адреси. Набір 100 охочих на власному досвіді протестувати та розказати про те, як працює електронний квиток у місті, тривав протягом тижня. Тестування ініційоване Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій спільно з ініціативою Kyiv Smart City.

Джерело