Реєстрація /

Електронний кабінет забудовника запрацює у квітні

Наразі проводять відповідні роботи.

Електронний кабінет забудовника, який почав діяти в Україні наприкінці 2019 року наразі не працює через численні атаки на ресурс. Державна архбудінспекція та Міністерство цифрової трансформації в березні були змушені призупинити його роботу для опрацювання та усунення недоліків. І вже в середині місяця ЕКЗ має запрацювати.

«Відновлення роботи електронного кабінету забудовника важливо особливо зараз, коли дистанційна робота більшості ресурсів дозволяє вирішувати нагальні питання без порушення карантинного режиму, — зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. — Оскільки зараз ДАБІ перебуває в перехідному періоді, має бути можливість фізичної подачі документів. У майбутньому, коли ми разом відпрацюємо всі механізми, втручання чиновників та ризик їх неправомірних дій будуть мінімізовані».

Для недопущення незаконних втручань у роботу ЕКЗ, Мінрегіон стане держателем кабінету та Реєстру будівельної діяльності, Мінцифра відповідатиме за технічне адміністрування, а ДАБІ виступатиме в якості користувача системи.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв

Раніше повідомлялося, що Віце-прем’єр Михайло Федоров розповів про незаконне втручання в роботу відкритого електронного реєстру будівництва. Минулого тижня – 13 грудня – був запроваджений електронний кабінет забудовника.  За словами Федорова, лише на протязі трьох діб вдалося зареєструвати 19 розпочатих будівництв та шість об’єктів, які введені в експлуатацію.

Джерело