Реєстрація /

Експерт розповіла, які квартири найчастіше в Києві продають і купують житло в передмісті

Частина киян їде в передмістя.

Частина мешканців Києва, продає квартири в столиці і купує житло в передмісті.

«Дуже часто покупці «відмовляються» від міської 1-кімнатної квартири 40-50 кв. м в спальному районі, вважаючи за краще купувати замість 2-3-кімнатні площею 65-80 кв. м в передмісті», – повідомила Вікторія Погасій, директор по маркетингу житлового комплексу BASA City.

За її даними, за 8 місяців 2020 року найбільшим попитом в найближчому київському передмісті з відмінним транспортним сполученням користуються об'єкти нових форматів, таких, як, наприклад, еко- і nature friendly-комплекси, розташовані на віддаленості до 10 км від столиці. Разом з тим на хвилі популярності заміського житла, на думку експерта, деякі забудовники націлені на поліпшення своїх проектів, наближаючи їх за своїми характеристиками до об'єктів бізнес-категорії.

«У приміських об'єктах нових форматів девелопери мають намір створити по-справжньому комфортне середовище для життя: на сьогоднішній день мова йде про те, що близько 2/3 всієї території забудовується ділянки має відводитися під місця загального користування (це і створення набережних, прогулянкових зон, територій для дітей і занять спортом, власний басейн на території житлового комплексу, велодоріжки і багато іншого) і сама територія вільна від автотранспорту», – каже Вікторія Погасій.

Вона також вважає, що в осінній період очікується істотне зростання вартості найбільш затребуваного житла в передмісті Києва, яке знаходиться в активній фазі будівництва (виконано будівельних робіт більше 50%) і з терміном здачі в 2-3 кв. 2021 року. При цьому середня вартість кв. м в передмісті за осінній період виросте на 5-7%.

Стаття по темі: Нацбанк дав прогноз по ринку нерухомості України: новобудови ризиковані для інвесторів, попит буде відновлюватися 2 роки

Раніше повідомлялося, що після зняття карантинних обмежень попит на квартири в новобудовах почав відновлюватися.

Джерело