Реєстрація /

До кінця року на Осокорках з’явиться нова поліклініка

Будівництво триває.

У мікрорайоні Осокорки триває будівництво нової поліклініки на вул. Гмирі, 8. Після закінчення робіт, амбулаторія зможе обслуговувати до 500 пацієнтів за зміну.

Про це «Вечірньому Києву» повідомили у пресслужбі Дарницької РДА.

Ще наприкінці 2016-го у Дарницькому районі вирішили побудувати новий медзаклад. Таке рішення прийняли через щільну забудову мікрорайону Осокорки та недостатню кількість лікувальної інфраструктури.

Нову поліклініку зводять за адресою вул. Гмирі, 8, де раніше у старому невеликому приміщенні працювала амбулаторія №2. На час будівництва цей заклад переселили на вул. Мишуги, 5. Тимчасове приміщення не пристосоване для обслуговування великої кількості людей – площа амбулаторії складає всього 305 кв. м. Тому керівництво Дарниці зараз намагається якнайшвидше відкрити нову.

За планом, поліклініку мали завершити до кінця 2021 року, але з міського бюджету на поточний рік виділили спочатку недостатню суму коштів. Та вже 22 квітня депутати Київради проголосували за зміни до бюджету і погодили додаткове фінансування цього об’єкту.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що густонаселені райони на околицях Києва потребують нових сучасних дитячих садків.

Також через відсутність детального плану території 5 років столична влада не можуе розпочати будівництво комунального дитячого садка на вулиці Академіка Вільямса в Голосіївському районі. На сайті Київради з'явилася петиція з проханням про доопрацювання ДПТ і початку будівництва дитсадка.

Про це стало відомо з тексту петиції №10373 «Будівництво комунального ДНЗ на вул. А. Вільямса, 10 у Голосіївському районі м.Києва », опублікованій на сайті електронних петицій Київради.

Джерело