Реєстрація /

До 5 мільйонів євро витратить Київ на ремонт індивідуальних теплових пунктів


Більшість теплопунктів потребують ремонту.

У столиці у 500 будівлях Києва відремонтують індивідуальні теплові пункти.

Таке рішення прийняли депутати Київської міської ради.

Наразі більшість індивідуальних теплових пунктів, які встановлювали ще не початку 2000 років, суттєво зношені й потребують ремонту. Через технічні проблеми неможливо правильно регулювати споживання теплової енергії в будівлях. А це, відповідно, призводить до підвищення споживання тепла. Саме тому місто розробило програму капітального ремонту ІТП у громадських будівлях Києва.

«Проект охоплює 437 об'єктів. У визначених будівлях відремонтують  індивідуальні теплові пункти та замінять систему опалення. Такі заходи підвищать енергоефективність та дозволять зменшити витрати міського бюджету на оплату енергетичних ресурсів. Для реалізації проекту планується залучити кошти Північної екологічної фінансової корпорації в сумі до 5 мільйонів євро», – повідомив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

У мерії зазначають, що столиця зможе суттєво збільшити надійність роботи обладнання закладів бюджетної сфери, підвищити енергоефективність, знизити викиди СО2 та використання енергоресурсів.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що столична влада перезатвердили проект ремонту приміщень Київської міської лікарнішвидкої допомоги на вулиці Братиславська, 3. Сума ремонту, затверджена на початку 2018 року, зросла до березня поточного року на 96,71 млн. гривень.

Джерело