Реєстрація /

Дніпровський узвоз очікує реконструкція

Деякий час трафік на узвозі буде ускладнений.

У Києві починають підготовчі роботи до реконструкції Дніпровського узвозу. В кінці вересня, після тендеру, буде відомий підрядник, після чого на схилах почнуться роботи. Проектанти якраз завершили робочу документацію. Сам проект затвердили кілька років тому.

«У зв'язку зі складною транспортною ситуацією, а також необхідністю добудувати музейну частину Меморіального комплексу Голодомору, для якого потрібні під'їзди і парковки, було прийнято рішення відкоригувати проект», – говорить начальник відділу перспективного розвитку вулично-дорожньої мережі інституту «Київдормістпроект» Рашид Халілов.

«Даний проект виконаний так, що немає необхідності зносити багато дерев на схилах. Деякий час трафік на узвозі буде ускладнений. Але згодом зможемо набагато зручніше добиратися з центру міста до столичних мостів», – уточнив чиновник.

В першу чергу реконструюють ділянку від вулиці Грушевського – Паркова дорога – Алея Героїв Крут без розширення проїжджої частини (залишиться дві смуги зі збереженням реверсного руху вранці і ввечері). Буде виправлена ​​геометрія поворотів і проведена реконструкція дорожнього полотна. Ці роботи можна виконувати і восени і взимку, крім укладання асфальту. Далі слід ділянку Дніпровського спуску – від Алеї Героїв Крут до Набережного шосе. Тут буде розширена проїжджа частина з двох до чотирьох смуг, з безперебійним рухом в обидві сторони і можливістю виїхати на вулицю Івана Мазепи.


Після реконструкції для проїзду на Печерськ і в центр можна буде користуватися цією магістраллю і не робити об'їзд.

Джерело