Реєстрація /

Для забезпечення безбар’єрності у столиці триває розбудова вулично-шляхової мережі

У столиці встановили 79 пристроїв звукового супроводу на 30 світлофорних об’єктах.

Для створення рівного доступу для людей з інвалідністю і маломобільних груп населення на дорогах і вулицях столиці активно тривають роботи із забезпечення безбар’єрного середовища. Про це повідомила заступниця голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень та відповідальна з питань безбар’єрності в Києві Марина Хонда.

«Ми створюємо середовище, в якому публічні місця є фізично доступними для всіх містян. За сучасними стандартами на пішохідних переходах встановлюємо пристрої звукового супроводу, понижуємо бордюрний камінь, влаштовуємо тактильну плитку для осіб із порушеннями зору, наносимо тактильні смуги та контрастне маркування тощо», – наголосила Марина Хонда.  

Так, за інформацією Департаменту транспортної інфраструктури, за перше півріччя цього року в експлуатацію ввели п’ять безбар’єрних світлофорних об’єктів. Зокрема, нові об’єкти за адресами: просп. Алішера Навої – вул. Воскресенська, вул. Академіка Заболотного – вул. Квітуча, вул. Василя Касіяна (зупинка громадського транспорту «Автостоянка – дублер»). А також два реконструйовані – на вул. Ревуцького, 40 і вул. Володимира Брожка – вул. Монтажників. 

Окрім цього, протягом січня – червня у столиці встановили 79 пристроїв звукового супроводу на 30 світлофорних об’єктах для безпечного переходу проїжджих частин.

Реконструюють і світлофорні об’єкти на вул. Сім’ї Кульженків – вул. Лугова та вул. Максимовича – вул. Сергія Колоса. Будують нові на вул. Героїв Космосу, 8, 11 та просп. Повітряних сил – вул. Стадіонна. Це дасть змогу облаштувати безбар’єрні регульовані наземні пішохідні переходи. 

Також у 2024 році запрацював регульований наземний пішохідний перехід для дублювання підземного пішохідного переходу на вул. Старобориспільська – вул. Миколи Хвильового. І триває облаштування регульованих наземних пішохідних переходів на просп. Валерія Лобановського – вул. Володимира Брожка та вул. Костянтинівська – вул. Нижній Вал. 

Раніше повідомлялося, що у Києві цього року встановлять 328 будинкових лічильників тепла.

Джерело