Реєстрація /

Для Подолу розробили нову транспортну схему

Вона буде комфортною і для пішоходів, і для водіїв.

Столична влада розробила нову схему руху транспорту на Подолі. У КМДА кажуть, що схема дозволить уникнути пробок і зробить рух комфортним не тільки для пішоходів, а й для громадського і приватного транспорту.

Про це повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Схема передбачає, що вул. Сагайдачного стане повністю пішохідною. Для цього буде організований проїзд вздовж готелю Fairmont до вул. Ігоревській.

Також планується змінити рух на вул. Набережно-Хрещатицькій. Тут заборонять лівий поворот на вул. Спаську і відкриють лівий поворот на вул. Хориву.

На вул. Волоській, на відрізку від вул. Верхній Вал до вул. Сковороди, буде організовано двосторонній рух. А на відрізку від вул. Сковороди до вул. Борисоглібській в напрямку Верхнього і Нижнього Валів – одностороннє.

На перехрестях вулиць Верхній і Нижній Вал з вулицями Костянтинівська і Межигірська будуть заборонені ліві повороти. Об'їхати прилеглі квартали можна буде через вулиці Верхній Вал – Костянтинівську – Хориву – Межигірську і Нижній Вал – Ярославську – Костянтинівську.

Зміниться також і рух громадського транспорту. Зупинки всіх маршрутів нерейкових транспортних засобів будуть перенесені на вул. Спаську, де встановлять 5 посадочних платформ. Трамвай буде перенесений на Контрактову площу в бік вул. Сковороди.

Джерело