Реєстрація /

Держава виплатила 4 мільярди гривень на ремонт пошкоджених внаслідок війни домівок

Усього звернулось більше 78,5 тисячі людей.

Понад 43 тисячі українців отримали ці кошти в рамках державної допомоги на ремонти – єВідновлення.

Усього звернулись трохи більше 78,5 тисячі людей. Найбільше заяв – з Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської та Херсонської областей.

Державну компенсацію за повністю знищене житло – житлові сертифікати – отримали вже 4250 українців, а 1260 з них – вже придбали нове житло. Середня сума одного житлового сертифікату – 1,8 млн. За цим типом державної допомоги найбільше людей звернулись з Харківської, Київської, Миколаївської, Чернігівської та Донецької областей.

Послугу єВідновлення розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проекту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

«Всього російські окупанти пошкодили понад 29 тисяч об'єктів. З них ми вже відновили повністю та частково із збереженням функціонального призначення майже 17 тис. об'єктів, серед яких понад 15,3 – багатоквартирні та приватні будинки», – розповів Руслан Кравченко.

Він зазначив, що насамперед відбудовується житло, щоб повернути людей додому. Кожна громада, яка постраждала від російської окупації, розробляє відповідну проектну документацію і передає до Київського ОВА, де далі перевіряють і передають уряду. Насамперед уряд розглядає відновлення житла, шкіл, дитячих садків та медичних закладів. В даний час роботи з відновлення найбільш активно ведуться у Бородянці, Ірпені, Бучі.

Джерело