Реєстрація /

Державі повернули 15 гектарів лісу під Києвом, які хотіли забудувати


Суд скасував зміну цільового призначення землі.

Правоохоронці Київської області через суд повернули в державну власність 15 га земель лісового фонду, які раніше були незаконно відчужені Ірпінською міськрадою в комунальну власність. Після цього їх цільове призначення було змінено під будівництво багатоповерхових будинків.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

Держреєстратор незаконно зареєстрував право комунальної власності Ірпінської міськради на земельну ділянку площею 15 га, розташовану за межами Ірпеня. Ці землі належать до лісового фонду і знаходяться в постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство».

У 2012 році суд скасував рішення Ірпінської міськради про зміну цільового призначення цієї землі з «лісового фонду» на «для будівництва багатоповерхових житлових будинків та громадської забудови» і визнав недійсними видані на його підставі правовстановлюючі документи.

Стаття по темі: Орендуємо будинок на літо: попит росте

Київський апеляційний адмінсуд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, яке визнає протиправним та скасовує рішення держреєстратора прав на цю землю.

В результаті в держреєстрі прав на нерухоме майно скасовано держреєстрацію права на спірну земельну ділянку за Ірпінською міськрадою.

Джерело