Реєстрація /

ДАБІ зупинила будівництво кількох ЖК в Ірпені: адреси та перелік новобудов

Держархбудінспекція провела позапланові перевірки в Ірпені

Департамент Держархбудінспекції у Київській області провів позапланові перевірки на будівництві кількох ЖК в Ірпені. За рішенням інспекторів, були зупинені підготовчі та будівельні роботи на трьох об’єктах.

Крім того, у рамках нагляду ще по двом ЖК ініційовано документальну перевірку прийнятих місцевою Інспекцією рішень.

Про такі рішення ДАБІ йдеться в офіційному повідомленні інспекції, яке було розповсюджено 8 листопада.

Адреси та перелік ЖК в Ірпені, по яким винесені рішення ДАБІ

  1. ЖК «Сінергія Сіті» по вул. Достоєвського та пров. Озерний в м. Ірпінь. ДАБІ повідомляє про низку порушень вимог містобудівного законодавства. Замовнику та генеральному підряднику видано приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт, складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. 
  2. вул. Чехова, 1-а в м. Ірпінь (UTLANDIA) – приписами Департаменту ДАБІ у Київській області зупинено роботи з будівництва житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом.
  3. вул. Мисливька, 24, 26, 28, 30, 32 у смт Гостомель (ЖК «Авіатор») – приписами Департаменту ДАБІ у Київській області зупинено роботи з будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Стаття по темі: Які податки і витрати при купівлі квартири в новобудові в Україні

Проводяться документальні перевірки ДАБІ

  1. вул. Університетська, 1-г, 1-е, 1-о, 1-д, 1-п (ЖК «Грін Сайд») – на підставі звернень громадської організації з метою проведення документальної перевірки прийнятих Ірпінською інспекцією архбудконтролю рішень щодо будівництва багатоквартирних житлових будинків
  2. вул. Соборна, 120-д (ЖК «Центральний»)  – розпочата перевірка на предмет дотримання місцевим органом держархбудконтролю законодавства при видачі документів на будівництво багатоквартирних житлових будинків з підземним паркінгом і вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення.

Раніше віце-прем'єр України Михайло Федоров заявив, що Реєстр Державної архітектурно-будівельної інспекції знаходиться у Європі, у членів Уряду не має доступу до нього.

Аналітика по темі: Огляд ринку новобудов Києва: жовтень 2019 р.

А ще влітку 2019 року керівники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України заявляли, що для ефективної роботи ДАБІ потрібне повне її перезавантаження і запровадження посиленої відповідальності за прийняття рішень.

Джерело