Реєстрація /

Цього року Київ виконав план з реконструкції 130 км тепломереж

У 2020 році роботи продовжать.

У 2019 році у Києві відремонтували 130 км тепломереж.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«У 2019-му здійснили рекордні за останніх 10 років обсяги заміни найбільш зношених ділянок тепломереж – 130 км. У 2017 ж році, коли мережі були в управлінні «Київенерго», цей показник складав тільки 35 км», – сказав Віталій Кличко.

Створили також підрозділ у КП «Київтеплеонерго» для відновлення асфальтного покриття після аварійних розриттів.

Також цього року столиця розпочала втілення проекту роздільного збору сміття. Наразі в місті вже встановили 2,5 тисячі контейнерів для сухої фракції – пластику, паперу, скла. Придбали і спецавто для миття контейнерів.

«На 2020-ий рік ми запланували розпочати будівництво системи хімічної очистки на сміттєспалювальному заводі «Енергія». Загальна вартість робіт наступного року складе 420 млн. грн. Ця система дозволить у 5 разів знизити рівень забруднюючих речовин та досягти європейських екологічних стандартів на заводі», – зазначив Віталій Кличко.

Стаття по темі: Що змінилося з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Нагадаємо, що в попередній раз тарифи на опалення в Києві підвищувалися близько року тому. У грудні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

За останніми даними Київської міської держадміністрації, теплові електростанції Києва готові до початку і проходженню опалювального сезону. Загальна готовність міського господарства до зими складає 97%.

Джерело