Реєстрація /

Чиновники пообіцяли краще боротися з корупцією у будівництві

Проведуть перевірки.

Мінрегион планує провести моніторинг заяв про безпідставні відмови у видачі дозвільних документів забудовникам.

Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Мінрегіон зробив досить багато речей  з наведення порядку в будівельній галузі, починаючи від децентралізації та передачі повноважень і спрощення всіх процедур до запровадження прозорої системи в роботі Науково-технічної ради (НТР), введення нових ДБН, містобудівної політики тощо. Але сьогодні ми констатуємо, що корупція у будівельній галузі залишається. Вона не дає можливості людям повірити у прозорі процедури. І територіальні органи ДАБІ, місцеві і новоутворені органи, яким ми передали повноваження, залишаються в зоні не тільки корупційного ризику, а й інколи стають самим осередком корупції», – підкреслив Зубко.

Прийнято рішення про запровадження обласними прокуратурами моніторингу заяв про безпідставні відмови у видачі дозвільних процедур. Друге – вводиться новий інструмент, який покаже всю ланку проходження документів забудовником. 

Читайте також: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

«Ми починаємо відлік боротьби з корупцією у двох напрямках – дисциплінарному і правоохоронному. Доручив відсторонити від займаних посад керівників держархбудконтролю в Одеській та Херсонській областях. Далі ми будемо рухатися по заявам від громадян і перевіряти діяльність не тільки територіальних органів ДАБІ, а й новоутворених органів по всім містам України», – сказав міністр.

Джерело

Теґи