Реєстрація /

Через реконструкцію фестивалю писанок на Софійській площі цього року не буде

Роботи триватимуть не один місяць.

У 2019 році на Софійській площі в Києві не буде проходити «Писанка Арт-Фест» через заплановану реконструкцію площі.

Про це стало відомо з повідомлення організатора Folk Ukraine в Facebook.

«Інформуємо вас про проведення проекту «Писанка Арт-Фест». У цьому році фестиваль бере «тайм-аут». На це вплинув такий фактор: нашу улюблену локацію – Софійську площу – реконструюватимуть. А ми вже не уявляємо проведення фестивалю в іншому місці», – йдеться в повідомленні.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Відзначається, що організатори мають намір в цьому році брати участь в проекті «Громадський бюджет Києва» та інших грантах, щоб наступний фестиваль організувати більш масштабним і різноманітним.

Раніше повідомлялося, що київські чиновники затвердили робочий проект з капітального ремонту Софійської площі. Ремонт обійдеться в 125,6 млн. гривень. За ці гроші замінять покриття, зони озеленення, освітлення та огорожі. На об'єкті вже виконані роботи на суму в 1,5 млн. гривень.

Загальна площа земельної ділянки під реконструкцію становить 34,3 тис. кв. м. Замінити хочуть гранітне покриття пішохідної зони – 19,4 тис. кв. м, гранітну бруківку – 13 тис. м, фігурні елементи мощення пішохідної зони – 520 кв. м, асфальтобетон – 600 кв. м.

Джерело