Реєстрація /

Через порушення пожежної безпеки в Києві хочуть закрити 33 об'єкти з масовим перебуванням людей

Серед таких об'єктів є ТРЦ.

Місто судиться з 33 об'єктами з масовим перебуванням людей. У них за результатами проведених позапланових перевірок порушено правила протипожежної безпеки. Серед таких об'єктів виявилися Національний музей народної архітектури та побуту України, Універмаг «Дитячий Світ» на вулиці Малишка, 3, Дитяча міська клінічна лікарня № 5, Універмаг «Україна» на площі Перемоги, 3, ТРЦ Sky Mall і інші.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби ГУ ДСНС Києва.

Перевірили більше 1 тис. 500 об'єктів: більше 350 торгових центрів, 100 лікувальних закладів і понад тисячу шкіл і дитячих садів.

Стаття по темі: Житло як інвестиція: 25% квартир в Києві купують для здачі в оренду

Станом на 27 червня 2018 року були проведені перевірки стану техногенної та пожежної безпеки в 1 тис. 454 закладах, з них: 1 тис. 13 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів; 129 закладів охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням; 312 торгових підприємств (торгові центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищні та дозвіллєви заклади. При цьому під час перевірки 47 об'єктів встановлено, що вони вибули, закриті або господарська діяльність в них здійснюється іншими суб'єктами господарювання, а також керівники деяких з них не допустили співробітників ДСНС до проведення перевірки.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ГСЧС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 1 тис. 454 керівників і відповідальних посадових осіб цих об'єктів.

Джерело