Реєстрація /

Будівництво очисних споруд біля озера «Лебедине» зупинили

Кияни просять відновити роботу.

Будівництво очисних споруд дощової каналізації «Харківське» в Києві не ведеться останні півроку. При цьому вже в кінці 2019 року будівництво цих очисних споруд повинно було бути завершено. Жителі Дарницького району обурені ситуацією, що склалася, і відзначають негативний вплив попадання неочищеної дощової води в озеро «Лебедине».

Існуючі очисні споруди включають в себе насосну станцію, пісколовки, відстійники, мулові майданчики. Негативний ефект утворюється за рахунок стоку неочищеної дощової води в озеро, що не відповідає вимогам облаштування сучасного фітнес-парка на озері.

Реконструкція почалася ще в 2017 році, проте останні півроку роботи не ведуться. А будівництво, яке планувалося завершити до кінця 2019 року, фактично зупинено.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше у Київській міськдержадміністрації дали старт будівництву очисних споруд озера Райдужного в Дніпровському районі Києва і благоустрою його пляжу. На фільтрацію водойми і роботи на прилеглій до нього території за два роки зі столичного бюджету збираються витратити 34 млн. грн. На озері побудують очисні споруди і впорядкують навколишню територію.

Джерело