Реєстрація /

Будівельні паспорти будуть готуватись в окремому секторі Департаменту містобудування та архітектури 

КМДА впровадить зміни.

В Департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації проводять реструктуризацію, щоб покращити ефективність роботи установи.

Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій

«Управління адміністративних послуг буде ліквідоване, а натомість з'явиться управління, в якому буде два відділи. Один з них спеціалізуватиметься на обробці документів та підготовці містобудівних умов та обмежень, другий - на опрацюванні документації із землеустрою. А за підготовку будівельних паспортів буде відповідати окремо створений сектор», – зазначив Тацій. 

Посадовець пояснив навіщо потрібна така реорганізація. 

«Будь-який документ, який ми випускаємо, готується великою кількістю фахівців, кожен з яких відповідальний за свій напрям. При підготовці будівельного паспорта 80% документу готують архітектори. Новий сектор буде знаходитись саме у вертикалі спеціалістів-архітекторів. Для Департаменту це дозволить розподілити навантаження та оптимізувати нашу роботу. А для киян такі зміни лише покращать якість відпрацювання документів», – пояснив Юрій Тацій. 

Він нагадав, що  Департамент згідно з останніми змінами до законодавства починає працювати у Державній електронній системі у сфері будівництва, що додатково до наших зусиль спростить доступ до містобудівної документації.

Стаття по темі: Як отримати дозвіл на будівництво в Україні за спрощеною процедурою – останні зміни

Раніше повідомлялося, що для завершення одного довгобуду буде потрібно в середньому від 3-х до 5-ти млн. доларів.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що холдингова компанія «Київміськбуд» почне аудит житлових комплексів «Еврика»«Патріотика» та «Патріотика на озерах», які фонд фінансування будівництва якого перебував під управлінням банку «Аркада». Міська влада розраховую на завершення будівництва об'єктів.

Аудит буде проведено після того, як Національний банк України визнав «Аркаду» неплатоспроможним, вкладникам банку гроші будуть повертатися через Фонд гарантування вкладів. Банк «Аркада» буде виведено з ринку.

Джерело