Реєстрація /

Боржників відключають від каналізації в багатоповерхівках

Підключити каналізацію коштує близько 2 тис. грн.

АК «Київводоканал» почало використовувати новий метод боротьби з боржниками. За допомогою пристрою «Chop-2008» індивідуально відключають випуск каналізації з квартир в багатоповерхових житлових будинках.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби ПАТ «АК «Київводоканал».

Перші відключення боржників від каналізації вже відбулися на масиві Троєщина вулицями Градинської і Бальзака.

Аналітика по темі: Аналіз цін на вторинному ринку житлової нерухомості Києва: травень 2018 р.

Спеціальну заслінку, яка блокує каналізаційний колектор квартири боржника, опускають в стояк з горища будинку. При цьому все, що відбувається всередині труби, оператор бачить на моніторі – через спеціальну камеру. Спеціаліст вибирає потрібний поверх, знаходить квартиру і наглухо перекриває вихід стічних вод.

 

Для розблокування каналізації боржникам потрібно буде погасити борг перед «Київводоканалом», а також оплатити послугу підключення до каналізації. Орієнтовна вартість такої послуги – 2 тис. грн.

Загальний борг киян за послуги з водопостачання та водовідведення становить понад 303 млн. грн. Несплата негативно впливає на вчасне та якісне виконання профілактичних протиаварійних та відновлювальних робіт. Згідно з новим законодавством, «Київводоканал» змушений буде обмежити водопостачання боржникам або й повністю відключити від своїх послуг.

Киянам доведеться більше платити за воду в цьому році.


 

Джерело