Реєстрація /

Бізнес-сезон у розпалі: восени 2020 року в Києві зріс попит на житло та комерційні приміщення

Ринок нерухомості Києва пожвавився, затребувані об’єкти різних цінових категорій

Початок традиційного бізнес-сезону і навчального року спровокував сплеск активності на ринку нерухомості Києва. Пожвавлення спостерігалось як на ринку купівлі/продажу, так і оренди нерухомості. У столиці купували й орендували об'єкти різного напрямку і в різних цінових сегментах, а ціни на нерухомість повернулися на до карантинний рівень.

Портал «Столична нерухомість» 100realty.ua дізнався, які тенденції на ринку нерухомості Києва були на початку осени 2020 року.

Що і за скільки купували у вересні

З початком осені в столиці активізувався ринок купівлі/продажу, продовживши позитивну динаміку попереднього періоду. У вересні підвищеним попитом користувалися квартири економ- і бізнес-класу в новобудовах. В основному це житло в різних районах Києва площею від 45 до 120 кв. м вартістю 50-200 тис. доларів.

На комерційні приміщення в різних районах столиці також був високий попит. В основному покупці надавали перевагу нерухомості площею 80-500 кв. м для розміщення офісів, магазинів, салонів краси, бутиків.

Стаття по темі: Яку квартиру купити восени 2020 року: в новобудові або на вторинному ринку?

«У вересні ринок відчутно активізувався, навіть у порівнянні з останніми кількома місяцями, коли також спостерігалася позитивна динаміка. Умови для купівлі та продажу комфортні для всіх сторін угоди», – зазначає генеральний директор АН Park Lane Вікторія Барабаш.

Що і за скільки орендують в Києві восени 2020 року

Пожвавлення ринку оренди нерухомості у вересні відбулося в основному завдяки студентам, які приїхали до столиці на початку навчального року. На ринок нерухомості вплинув сплеск ділової активності та повернення на роботу тих орендарів, які були відсутні в Києві через карантин.

Найбільшою популярністю в перший місяць осені користувалися бюджетні одно- і двокімнатні квартири.

«У вересні найчастіше орендували недорогі квартири – 9000-13000 грн./міс. Таке житло цікавило студентів і молоді сім'ї. За цю суму можна було зняти 1-2-кімнатну квартиру в більшості випадків в Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському, Голосіївському, Святошинському районах», – наводить статистику та актуальні ціни на оренду в Києві Вікторія Барабаш.

Центральні райони Києва також не залишилися без уваги. Тут орендарі знімали одно-, дво- і трикімнатні квартири від 15 000 грн./міс.

Читайте також: Хто може не платити пенсійний збір при покупці нерухомості – нова постанова Кабміну

У вересні виріс попит на оренду комерційних приміщень, особливо на об'єкти площею 80-400 кв. м в ціновому діапазоні 10-25 дол./кв. м. Простежується тенденція «міграції» орендарів офісів. Так, одні компанії виїжджають із раніше орендованих приміщень у пошуках нових офісів – більш прийнятних за вартістю або площею, в той час як інші орендарі майже відразу в'їжджають у звільнені приміщення.

Раніше повідомлялося, що в серпні в Києві виріс попит на оренду нерухомості, було проведено на 22% більше операцій із оренди, ніж у липні 2020 року. Більше третини проведених операцій (35%) склала оренда об'єктів вартістю до 500 дол./міс. 

Джерело