Реєстрація /

Біля озера «Вирлиця» скупчується сміття

Просять встановити урни.

Голову Київської міськдержадміністрації (КМДА) Віталія Кличка попросили встановити сміттєві контейнери біля озера Вирлиця. Дарницька РДА спочатку встановила скриньки, а потім прибрала їх.
Депутат Київради Григорій Маленко попросив голову КМДА Віталія Кличка встановити сміттєві баки вздовж зеленої зони навколо озера «Вирлиця».

Озеро є популярною серед місцевих жителів зоною відпочинку з прогулянковими стежками та пляжем. Маленко вважає неприпустимою ситуацію, коли відпочиваючі не мають можливості цивілізовано викидати сміття. Так, через відсутність сміттєвих контейнерів та урн частина людей залишає сміття прямо в місцях відпочинку, що негативно впливає на привабливість цієї локації для відпочинку, а також призводить до засмічення зеленої зони.

За словами Маленка, на початку 2021 року Дарницька РДА на прохання місцевих жителів тимчасово встановила контейнери, але за кілька тижнів їх прибрали.

Депутат нагадав, що згідно з Правилами благоустрою Києва, на пляжах, у парках, скверах, зонах відпочинку, біля торгових об'єктів, тимчасових споруд, входів у метрополітен, на зупинках громадського транспорту та в інших місцях масового перебування громадян мають бути встановлені сміття.

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Раніше повідомлялося, що у Києві готель «Україна» перейде інвестору з Катару Al Rayyan Tourism Investment Co. Серед іншого угода передбачає модернізацію готелю.

Джерело