Реєстрація /

Більше 340 мільйонів гривень витратять на підготовку до осінньо-зимового періоду 

Гроші витратять у декількох регіонах.

Оператори системи розподілу ДТЕК Мережі в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій областях та місті Києві інвестують 346,9 мільйонів гривень у підготовку мереж до осінньо-зимового періоду 2020/2021. 

«Підготовка до осінньо-зимового сезону допоможе уникнути великої частини можливих аварійних відключень. ДТЕК дбає про своїх клієнтів, тому своєчасно визначає слабкі місця в мережі та проводить їх плановий ремонт. Це запорука якісного й надійного електропостачання. Підготовка регіонів включає в себе ремонт 6 тисяч кілометрів електромереж. Для порівняння це майже довжина всього державного кордону України», - зазначив генеральний директор ДТЕК Мережі Іван Гелюх.

До старту опалювального сезону компанії-оператори системи розподілу ДТЕК Мережі в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій областях та місті Києві проведуть понад 1000 ремонтів на великих високовольтних підстанціях 110 кВ і 35 кВ, більше 6070 – в трансформаторних і розподільчих пунктах середньої напруги 10 (6) кіловольт і 3600 ремонтів на лініях 0,4 кВ, які безпосередньо живлять будинки жителів регіонів.

Читайте також: Чи допоможуть казино та закон про гральний бізнес готелям у Києві?

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело