Реєстрація /

Біля відремонтованих доріг у Києві висаджуватимуть дерева

Так покращать екологію.

Комунальна корпорація «Київавтодор» запровадила компенсаційне висадження дерев під час проведення капітальних ремонтів і реконструкцій.

Про це повідомив генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

«Кількість автотранспорту постійно зростає. Тому збільшується його вплив на екологічний стан міста. Щоб поліпшити ситуацію, під час ремонтів і реконструкцій доріг висаджуватимемо дерева. Масштабне озеленення відбувається в рамках проведення робіт на мосту Метро через Русанівську протоку», – заявив Олександр Густєлєв.

Під час ремонту мосту підряднику довелось розчистити частину дамби від самосіву, це близько 15 насаджень. За словами Олександра Густєлєва, у Дніпровському районі замість 15 самосівів висаджено 475 дерев. Вік насаджень – 8-10 років.

«Треба додати, що висаджуємо дорослі сформовані дерева, а це гарантує, що вони приймуться і швидше будуть рости. Зокрема, на вулицях Дніпровського району висаджено клен гостролистий, граб звичайний, катальпу бігнонієвидну, ліквідамбар смолоносний та інші», – додав Олександр Густєлєв.

Насамперед, компенсаційні дерева висаджують уздовж доріг. Так, нове озеленення з’явилось уздовж Дніпровської набережної, вулиці Будівельників, бульвару Верховної Ради, проспекту Соборності. КК «Київавтодор» планує надалі застосовувати цю практику.

Стаття по темі: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Раніше повідомлялося, що будівельні роботи тривають на всіх ділянках реконструкції Шулявського шляхопроводу.

Будівельники розпочали робити земляний насип зі сторони шляхопроводу від вулиці Вадима Гетьмана. Збирають і армують залізобетонні конструкції підпірних стін, монтують опалубки. Також розпочали врізати газові труби оновленої ділянки системи, що пролягає під шляхопроводом. На цей час газопостачання прилеглих об’єктів призупинять. Але фахівці запевняють, що не надовго. 

Джерело