Реєстрація /

Біля «Олімпійського» у Києві створять «Парк мрії»

Депутати підтримали пропозицію громади.

У Київраді підтримали петицію щодо створення «Парку мрії» на ділянці, розміром 5 гектарів, по вулиці Антоновича, 52-54.

Про це повідомив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

«Петиція щодо створення «Парку мрії» поблизу стадіону «Олімпійський» підтримана екологічною комісією! Жителі Києва зібрали понад 10 тисяч підписів під відповідним електронним зверненням. Петицією пропонується створити парк на ділянці близько 5 гектарів на Антоновича 52-54», - написав Костянтин Яловий.
Спершу на території, де планується створення парку, передбачалась забудова. Однак на ділянці протікає річка Либідь, що робить будівництво неможливим.

«На цій території планувалась забудова. Однак наміри не вдались, бо на ділянці протікає річка Либідь, яка унеможливлює будівництво. Зараз територія обнесена парканом, приховуючи від киян розкішне озеро та велику кількість зелені», – зазначив Костянтин Яловий.

Реалізувати цю ідею складно. Ділянка наразі знаходиться у приватній власності, а на її купівлю власник оформляв іпотеку. Щоб територія стала парком, місто має її викупити.

Читайте також: Що зміниться з 1 червня в Україні: запрацюють дитсадки, почнуть курсувати поїзди та електрички

Раніше повідомлялося, що заступник міністра охорони здоров'я України – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні буде дозволено відкрити пляжний сезон. Українцям дозволять купатися як в морі, так і в річках.

Джерело