Реєстрація /

Безпеку пасажирів у метро покращать

Оновлюють ДБН.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує ввести обов’язкове облаштування споруд та окремих приміщень метрополітену при їх проектуванні автоматичними установками для раннього виявлення надзвичайних ситуацій природного і техногенного походження: пожеж, замикань, затоплень, обвалів тощо. Відповідна норма міститься у проекті нового ДБН В.2.3-7:201Х «Метрополітени».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Так, у проекті ДБН зазначено, що метро мають облаштовувати спеціальними датчиками контролю деформації будівельних конструкцій. У таких системах суміщено процеси виявлення загрози надзвичайної ситуації, спостереження та оброблення інформації щодо поточного стану споруд та будівель метрополітену, інженерних споруд та мереж, оперативне надання прогнозованої інформації та оповіщення.

Також вдосконалено системи пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, системи протидимного захисту та підпору повітря, автоматизації та диспетчеризації.
 

Джерело