Реєстрація /

Активісти протестують проти забудови військового госпіталю

Кияни вимагають забрати землю у забудовника.

Кияни протестують проти незаконного будівництва житлових будинків на території військового госпіталю.

Жителі району в судовому порядку вимагають скасувати державний акт на право постійного користування земельною ділянкою, який був виданий Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Як повідомили в «Форум порятунку Києва», Святошинський районний суд розгляне позов жителів до КМДА та Міноборони про визнання незаконної забудови території військового протитуберкульозного госпіталю.

Судові спори про забудову території ведуться вже не перший рік. Активісти зазначають, що територія була передана під будівництво будівель спеціального призначення, але за фактом ведуться роботи по зведенню більше десяти 24-поверхових житлових будинків. Також забудовник – ТОВ «Інвест-Будресурс» – знищив столітні дуби та сосни на території 4,5 га, раніше був ліквідований і сам госпіталь.

Постраждали об'єкти культурної спадщини – зруйновано будівлю, де лікувався Михайло Грушевський, а також дачний будинок Мировича, предка старовинного козацького роду. Зараз діє постанова Київського апеляційного суду про визнання будівництва незаконним. На самій території будівельні роботи припинені.

Раніше повідомлялось, що ще одну земельну ділянку забрали у забудовника.