Реєстрація /

Які об’єкти теплоенергетики будуть реконструювати у Києві: названо перелік на 2020 рік

«Київтеплоенерго» назвало свої плани згідно з інвестиційної програми

У 2020 році комунальне підприємство «Київтеплоенерго» планує витратити майже 300 мільйонів гривен на модернізацію об’єктів теплоенергетики у столиці.

Гроші будуть витрачені згідно з Інвестиційної програмою підприємства.

«Інвестпрограма складається із 63 проектів із загальною сумою фінансування 289 млн грн. Реалізація програми дасть змогу знизити тепловтрати у мережах, підвищити енергоефективність, а також впровадити IT-рішення в систему диспетчеризації і кібербезпеки», – говориться в релізі компанії.

Які об’єкти теплоенергетики будуть реконструювати у Києві

  • 189 млн грн – реконструкція зношених теплових мереж, зокрема по вул. Світлицького, Набережно-Луговій, Леваневського, Ніжинській, пр. Свободи. «Київтеплонерго» звітує, що такі заходи вже дозволили на 10% знизити аварійність та на 2% знизити тепловтрати.
  • 12 млн грн – на модернизацію чотирьох котелень: реконструкція 3 водогрійних котлів на станціях теплопостачання №1 і №2 та районній котельні «Мінська» (обслуговують 1557 будинків столиці) та заміна насосів на районній котельні «Виноградар» (обігріває понад 300 будинків).
  • 38,6 млн грн – буде закуплено 8 спецаварійних автомобілів, 7 самоскидів, автокран, а також електролабораторію.
  • 17 млн грн – підвищення рівня кібербезпеки, впровадження оперативно-інформаційного комплексу та оновлення інформаційно-аналітичної системи.

Читайте також: Як карантин змінив ринок нерухомості: результати опитування

Нагадаємо, що в Києві вже пройшла перша хвиля профілактики тепломереж та відключення гарячої води. Менше ніж за 2 тижні були проведені випробування тепломереж, усунені 100 пошкоджень.

Джерело