Реєстрація /

Як повернути кошти за комунальні послуги, помилково сплачені на чужий особовий рахунок

Комунальники надали роз’яснення.

Якщо ви помилково сплатили за світло не на свій особовий рахунок, сплутавши одну або декілька цифр, кошти можна повернути на банківську карту або перевести на особовий рахунок клієнта протягом 5 робочих днів з моменту подачі заяви. Як це зробити, розповідає електропостачальник YASNO.

Для повернення помилково сплачених коштів або занесення їх у рахунок оплати за електроенергію за іншим особовим рахунком, необхідно звернутися особисто з письмовою заявою до будь-якого енергоофісу YASNO. Їх у столиці 8, адреси і графіки роботи доступні на сайті електропостачальника.

Які документи потрібні, щоб повернути помилково сплачені коштів за електрику:

- заяву на кожну проведену оплату, написану від платника – особи зазначеної в банківській квитанції;
- копію сплаченої квитанції з банківською відміткою про сплату;
- копію паспорту та картки платника податків для ідентифікації платника;
- банківські реквізити платника, на які буде здійснено повернення коштів.

Нагадаємо реквізити YASNO можна перевірити на сайті електропостачальника у розділі «Оплата».

«Щоб виключити можливість помилкової оплати, радимо користуватись Особистим кабінетом YASNO. Його функціонал дозволяє переглядати та контролювати розрахунки за спожиту електроенергію», – зауважив директор YASNO в Києві Віктор Мельников.

Враховуючи карантинні обмеження, які продовжують діяти у столиці, потрапити в енергоофіс на консультацію щодо повернення коштів можна лише, попередньо записавшись на візит через сервіс попередньої реєстрації на сайті, обравши зручний час і день. Також записатись на візит можна зателефонувавши за номерами контакт-центру (044/067/066) 277-18-18.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело