Реєстрація /

Київ хоче перейняти досвід боротьби із незаконним будівництвом у Кореї

Систему контролю будівництв вивчать.

Контролювати законність будівництва за прикладом Республіки Корея столичні чиновники пропонують по системі Clean Construction System, яка допомогла подолати корупцію і некомпетентність у зазначеній країні.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«В Україні існує своя система моніторингу незаконних будівництв, але вона занадто проста у порівнянні з аналогом корейських колег. Система Clean Construction System нас дуже зацікавила, ми хочемо ретельно її вивчити і подумати, як адаптувати під українське законодавство, містобудівні норми і правила», – повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Clean Construction System складається з чотирьох компонентів: системи для управління будівельними проектами (One-PMIS), системи інформування про проекти будівництва (Allimi), системи управління платежами підрядників для здійснення автоматичних платежів (sPMS) і системи електронного управління людськими ресурсами для управління співробітниками і оплати їх праці (EHRM).

За інформацією Геннадія Пліса, дана платформа створена для спілкування забудовників, органів влади та уповноважених служб, що видають дозволи на будівництво об'єкта, а також громадськості.

Як розповів Пліс, як тільки забудовник у Кореї приймає рішення про будівництва об'єкта вартістю дорожче 18 тис. дол., він повинен користуватися Clean Construction System. Забудовнику необхідно внести в систему дані по всіх параметрах проекту і отримати дозвіл на будівництво від усіх уповноважених служб. При цьому система спрощує отримання дозвільних документів, оскільки ці процедури проводяться в онлайн-режимі.

Доступ до інформації є у ​​всіх громадян. Крім того, городяни можуть спостерігати за ходом будівництва онлайн, оскільки навпроти кожного будмайданчика встановлені веб-камери.

За словами першого заступника голови КМДА, ще 30-40 років тому у Республіці Корея гостро стояла проблема незаконного будівництва. Корупція і відсутність необхідного технічного обслуговування викликали руйнування неякісно побудованих будинків, катастроф і людськіх жертв. Для вирішення цієї проблеми і була впроваджена система контролю.

Раніше повідомлялося, що Президент підписав Закон, що допоможе краще боротися із незаконним будівництвом.