Реєстрація /

Міністр придбав нерухомість на Хрещатику за ціною в 10 разів нижчою за ринкову

Про це свідчить його декларація про доходи.

У 2011 році нинішній міністр економіки України, а на той момент литовський підприємець Айварас Абромавічус придбав приміщення площею 81 кв. м в комплексі «Капітолій» на Хрещатику в Києві за ціною 4 тис. грн. за квадратний метр. Про це повідомив відомий журналіст-розслідувач Денис Бігус.

«Є на Хрещатику 27-Б «перша новобудова за 50 років на Хрещатику». ЖК «Капітолій». Клас «еліт» і все таке. В 2011 році нинішній міністр економіки, а тоді просто великий підприємець Айварас Абромавічус, придбав у ньому 81 квадрат. Не квартиру, ймовірно – офіс.

Ця площа чесно внесена до декларації. Але в декларації не пишуть, де ці квадрати і скільки коштують. А в реєстрі майнових прав пишуть.

Так от, 81 квадрат офісу в будівлі, в якому квартири починаються з п'ятки «зелені», Абромавічус придбав по 4 тис. гривень за квадрат. За 500 баксів. Оскільки сказати, що майбутній міністр банально мінімізував податки (так, забудовнику мінімізував, не собі) я не можу, зробимо висновок, що вже тоді міністр економіки був економним і везучим. Дуже, дуже економним», – написав на своїй сторінці в Facebook журналіст.

Відзначимо, що на ІАП «Столична нерухомість» зараз розміщено кілька оголошення про продаж офісних приміщень в ЖК «Капітолій», де ціна квадратного метру становить від 4 тис. 700 до 5 тис. 300 дол. США.