Реєстрація /

Через обвал рух по Шулявському мосту перекрито (фото)

Очікується, що рух транспорту відновлять.

27 лютого ввечері обвалилася частина Шулявського мосту, а саме частина бетонної огорожі, яка впала з мосту поблизу припаркованих під ним автомобілів. На щастя, ніхто не постраждав.

Вночі і вранці рух по мосту було перекрито, а спеціалісти дорожніх служб проводили випробування та експертизи, щоб з’ясувати, наскільки міцною є проїжджа частина мосту і чи можна його далі експлуатувати.

«Є два варіанти: або перекривати рух шляхопроводом, або дозволити обмежений рух», – сказав мер Києва Віталій Кличко. Яке саме рішення приймуть, стане відомо після озвучення результатів експертиз. За неофіційною інформацією сьогодні ще до обіду рух по мосту мають таки відновити.

Зазначимо, що за повідомленням столичних чиновників, міст не був аварійним, хоча його стан потребував ремонту і на цей рік такі ремонтні роботи були заплановані.

Те, що відбувся обвал пояснюють, як тривалим терміном експлуатації мосту (30 років без ремонту), так і пожежами, які за останні 10 років тричі виникали під мостом – горіли МАФи торговців, адже під мостом довший час діяв ринок секон-хенду.

Через перекриття мосту водіїв просять оминати цю частину Києва, щоб не створювати і не «застрягти» у заторах, рух громадського транспорту, маршрути якого проходять по мості змінено, а для зручності пасажирів збільшено кількість вагонів на маршрутах Борщагівської лінії швидкісного трамваю.