Реєстрація /

Фонд енергоефективності має працювати постійно і комплексно

Ефективність заходів Фонду потрібно вимірювати і моніторити для подальшого планування діяльності.

У Фонду енергоефективності, про створення якого зараз активно ведеться мова, має бути три характеристики, які відрізнятимуть його від низки програм, які також спрямовані на підвищення енергоефективності і зниження рівня споживання енергоресурсів. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповіла Анна Шумейко, експерт з енергозбереження Національного екологічного центру України.

«Першою такою характеристикою є сталість. Фонд має існувати багато років, щоб йому довіряло населення. Продукти, на яких він зосереджуватиме свою роботу, разом з цим, можуть видозмінюватися, в залежності від ситуації. Друге – це комплексність. Фонд має спрямовувати свої зусилля виключно на комплексну термомодернізацію будівель, адже йому необхідно націлюватися на найкращі результати в плані енергоефективності. І третьою характеристикою є можливість виміряти результат. Це просто необхідно, щоб побачити ефективність Фонду і мати змогу вирішувати і планувати, як далі розвиватися і на що спрямовувати зусилля в плані підвищення енергоефективності», – зазначила експерт.

Раніше повідомлялося, що завдяки Фонду енергоефективності лише на субсидіях держава може зекономити 25 мільярдів гривень.