Реєстрація /

Кількість нових будівництв у 2016 році мінімум удвічі перевищила показники минулого року

Забудовники активізувалися.

У 2016 році ринок нерухомості Києва істотно активізувався. За кількістю нових будівництв, минулий рік перевищив показники 2015 року мінімум удвічі. Про це повідомила директор проектної компанії «АІММ-ГРУП» Ганна Іскіердо.

«Збільшення нових проектів на ринку – результат того, що політична і економічна ситуація в країні більш-менш стабілізувалася, відкладений попит на квартири став платоспроможним. Тому, якщо в 2014 і 2015 роках забудовники думали, як утриматися на плаву, то сьогодні багато без істотних ризиків починають нові проекти», – каже архітектор.

Вона стверджує, що сьогодні люди готові інвестувати гроші в нерухомість, оскільки вона залишається найбільш надійним способом збереження накопичень. Найбільший попит – на квартири економ-і комфорт-класу.

«Конкуренція на ринку зростає, і більшість забудовників намагається підвищити якість своїх об'єктів. Заявок на проектування комфортного, зручного, функціонального житла стає все більше», – зазначає Іскіердо.

За її прогнозом столиці належить забезпечити житлом ще близько 7 млн. людей, які приїдуть до Києва з інших регіонів в найближчі 10 років, тому, якщо в країні не буде серйозних потрясінь, ринок нерухомості столиці чекає активний розвиток.

Раніше повідомлялося, що квартири у Києві подешевшали на третину.