Реєстрація /

Комплексна забудова житлом передмістя підвищить бізнес-привабливість міст-супутників

Якість приміських новобудов зростає.

Комплексна забудова великих територій, яка відбувається у передмісті Києва, може підвищити бізнес-привабливість міст-супутників.

Про це повідомила директор проектної компанії «Аімм-Груп» Ганна Іскіердо.

«Оскільки сьогодні темпи будівництва житла в передмісті вже обігнали показники в самому Києві, створення нових великих житлових кварталів з розвиненою інфраструктурою можуть залучити інвестиції в розвиток бізнесу на цих територіях. Створення комфортного міського середовища з креативними публічними просторами, соціальною, комерційною та транспортною інфраструктурою в межах одного житлового комплексу створює хороші можливості для «переїзду» багатьох невеликих компаній в міста-супутники. Це створить нові робочі місця і може зменшити щоденну «міграцію» на роботу до столиці», – говорить експерт.

У той же час залишається відкритим питання будівництва комфортного житла, створення нового якісного міського середовища. Ще не багато компаній на українському ринку прийшли до розуміння, що необхідно зводити комфортні для проживання і проведення дозвілля квартали, по типу «місто у місті».

«Спостерігається тенденція до підвищення якості нового житла в передмісті, але поки процес йде невеликими темпами. Значна кількість проектів розміщується на великих територіях, при цьому забудовники не передбачають необхідну інфраструктуру, розумне транспортне сполучення. В майбутньому таких об'єктів буде менше, оскільки покупець став більш вимогливим, а якісна пропозиція зросла», – резюмувала експерт.

Раніше повідомлялося, що не у всіх районах Києва і передмістя приватні будинки дешевшають.