Реєстрація /

Державні житлові програми впливають на розвиток економіки країни

Через невирішені житлові питання країну покидає її інтелектуальний потенціал, який потім розвиває економіки інших держав.

Житлові державні програми, мають три складові – соціальну, соціально-економічну і економічну. Але якщо про соціальну говорять всі і завжди, то про дві інші часто забувають. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Сергій Комнатний, перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«Щодо соціальної функції – все всім зрозуміло: це забезпечення житлом громадян, які потребують покращення житлових умов. Це позитивно впливає на демографічну ситуацію і, зокрема, закриває відтік інтелектуальної робочої сили з України. А ось тут вже випливає і соціально-економічна складова. На сьогоднішній день в нас близько 100 тис. науковців, які здобули освіту в Україні за бюджетні кошти, працюють закордоном. Тобто фактично вони працюють на розвиток економік інших країн. А є ще виключно економічна складова. Вона базується на розвитку будівельної галузі, яка є однією з економіко-стимулюючих, адже одне робоче місце у будівництві породжує до 5 робочих місць у суміжних галузях», – зазначив Сергій Комнатний.

Раніше повідомлялося, що в Україні нема державної житлової програми для внутрішніх переселенців.