Реєстрація /

Орендарі елітної нерухомості активізувалися в листопаді

Показники зросли.

У листопаді 2016 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 68 тис. дол. США, що вище показників жовтня на 74%.

Про це повідомили в аналітичному центрі АН Park Lane.

Квартири зайняли 45% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. У орендарів даної категорії в листопаді попитом користувалися 3-4-кімнатні квартири з двома спальнями і висококласним ремонтом, як правило, в нових будинках з паркуванням. Цікавили райони: Печерський (вул. Драгомирова, бул. Лесі Українки), Шевченківський (вул. Велика Васильківська), Голосіївський (вул. Жилянська) районах. Затребувані площі – 150-250 кв. м, вартістю 18-25 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд зайняв частку 30%. Орендарів цікавили приміщення під офіси, ресторани і магазини в Печерському, Подільському, Голосіївському районах. Ціна офісних приміщень склала 17-23 дол. кв. м/місяць, під магазини і ресторани – 35-45 дол. кв. м/місяць. Затребувана площа приміщень 150-250 кв. м.

Будинки зайняли 25% від всього ринку оренди елітної нерухомості в листопаді. Попит припав на будинки готові до комфортного проживання, розташовані в Обухівському і в Києво-Святошинському районах області. Затребувана площа будинків – 300-600 кв. м з прибудинковою територією 15-25 соток і за ціною 9-15 дол. кв. м/міс.

Раніше повідомлялося, що на ринку елітної нерухомості Києва в минулому місяці орендували тільки квартири.