Реєстрація /

У вересні на купівлю нерухомості витратили трохи менше грошей, ніж в серпні

Якісні об'єкти цікаві покупцям.

Протягом вересня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 23 млн. 4 тис. дол. США, що на 10% нижче показників серпня. Кількість угод зменшилася також на 10%.

Про це повідомили в АН «Благовіст».

Сегмент до 50 тис. дол. у вересні, зайняв частку 31% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Голосіївському, Оболонському, Святошинському районах.

Всього в даному сегменті продажі квартир зайняли основний відсоток угод, покупка будинків і землі – поодинокі договори.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 47% угод. Тут продавалися переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Святошинському, Оболонському районах. Всього в даному сегменті продажу квартир зайняли 90% від кількості угод, продажу нежитлового фонду склали 10%. Також були одиничні продажі будинків.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками вересня склала 22%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, точково в Шевченківському, Дарницькому і Дніпровському районах. Всього в даному сегменті продажі квартир зайняли основну частку, були одиничні угоди з будинками. В даному сегменті продавали переважно 2-4-кімнатні квартири.

«Істотних змін за останній місяць на ринку нерухомості столиці не відбулося. Як і раніше для покупців важлива якість об'єктів в незалежності від їх місця розташування. Незважаючи на кінець сезону покупки будинків, найбільш цікаві пропозиції знаходять своїх покупців. У жовтні ситуація на ринку кардинально не зміниться, активність збережеться», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».  

Раніше повідомлялося, що пропозиція квартир на вторинному ринку Києва зростає.