Реєстрація /

Кількість угод на ринку нерухомості Києва зросла

Зростання поки не високе.

Кількість угод на ринку нерухомості Києва в сегменті вартості об'єктів до 250 тис. дол. у серпні виросло на 0,3%.

Про це повідомила Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

Вона також зазначила, що протягом серпня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 25 млн. 646 тис. дол. США, що на 2,4% нижче за показники липня.

Сегмент до 50 тис. дол. у серпні, зайняв частку 35% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Голосіївському, Оболонському, Святошинському районах.

Всього в даному сегменті продажі квартир зайняли основний відсоток угод, покупка нежитлових приміщень і будинків – одиничні угоди.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 43% угод. Тут продавалися переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дніпровському, Дарницькому, Печерському, Солом'янському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському районах.

Всього в даному сегменті продажу квартир зайняли левову частку від кількості угод, продажів нежитлового фонду не було, при цьому були одиничні угоди з будинками.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками серпня склала 22%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, точково в Шевченківському та Дарницькому районах.

Всього в даному сегменті продажу квартир зайняли 91% від кількості угод, 4% припало на будинки і 5% – на нежитлові приміщення. В даному сегменті продавали переважно 2-3-кімнатні квартири.

«Найбільш виражена тенденція сьогодні на ринку нерухомості столиці – це розумний підхід до покупки. Покупцеві цікаві об'єкти, в які вигідно вкладати гроші в незалежності від їх місця розташування. Це може бути квартира в центрі Києва або в комфортному житловому комплексі передмістя. Якщо це ліквідний об'єкт, він користується попитом. Як і в минулому місяці, спостерігався активний попит на житло в містах-супутниках. Сьогодні покупець готовий віддати 40-50 тис. дол. за квартиру в житловому комплексі з власною інфраструктурою, в населених пунктах, з яких можна швидко дістатися до столиці – Буча, Вишневе, Ірпінь, Софіївська-Борщагівка та ін.», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова.

Раніше повідомлялося, що капіталовкладення в столичну нерухомість виросли.