Реєстрація /

Суд віддав під забудову майже 30 гектарів лісу

Земля знаходиться під Києвом.

Вищий госпсуд залишив 29,94 га лісу першої категорії Бориспільського держлісгоспу у користуванні трьох споріднених фірм, які отримали цю землю під забудову.

У жовтні 2004 року Київська ОДА погодила передачу на користь ПП «Принт», ПП «Гросс» і ПП «Берег» трьох лісових ділянок по 9,98 га кожна на території Гірської сільради в оренду на 49 років – для будівництва та обслуговування житлових будинків. Ділянки було вилучено з постійного користування Бориспільського держлісгоспу.

У липні минулого року госпсуд зобов’язав фірми повернути землю державі, оскільки ОДА вилучила фактично суцільну лісову ділянку, змінивши її цільове призначення. А розпоряджатися лісовими ділянками понад 10 га має право лише Кабмін. Крім того, у 2006 році у всіх трьох фірм з’явився єдиний власник – ТОВ «Укрінвестсоціалбуд».

Та Київський апеляційний це рішення скасував. Він виходив з того, що засновниками фірм на момент передачі землі були різні люди, а Київська ОДА мала право розпоряджатися лісовими ділянками площею до 10 га.

Раніше повідомлялося, що повернули незаконно захоплений ліс у Бучі.

Теґи